Hogyan válassz kerti bútort? Minden, amit tudnod kell róla

Hogyan válassz kerti bútort? Minden, amit tudnod kell róla

Készítse elő kertjét a melegebb napokra a szakértőktől kapott útmutatóval!

Bármennyire is jó érzékkel rendelkezel a lakberendezéshez, könnyen előfordulhat, hogy a kertedbe lépve meginogsz. A kerti bútorok kiválasztásának folyamata olyan készség, amelynek elsajátítása után ez a tér teljesen átalakul.

A legjobb kiindulópont a kültéri bútorok kiválasztásának kidolgozásához az Ön igényeinek elemzése. A különböző otthonok és életstílusok eltérő igényekkel rendelkeznek, és kulcsfontosságú, hogy ezeket a folyamat elején azonosítsa.

outdoor patio with chair table 1339 4789
Modern kerti bútor egy magyar család kertjében

Hogyan válasszunk kerti bútort?

  1. Válaszd ki a hozzád illő stílust

A lakberendezéshez hasonlóan a kerti bútorok vásárlásakor is fontos figyelembe venni a környezetet. Hasznos kiindulópont lehet annak eldöntése, hogy a kerti bútorokat otthonához illeszkedő vagy azzal ellentétes bútorokat szeretne-e. Ha nagyon modern házban él, akkor választhat sok minimalista dizájnú bútort, vagy kontrasztot alkothat olyan bútorokkal, amelyek hangulatos és kényelmes környezetet biztosítanak.

2. Megfelelő anyag kiválasztása

Nehéz lehet tudni, hogy melyik a legjobb az Ön igényeinek, de mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai, amelyeket szem előtt kell tartani.
Leggyakoribb anyagok a Magyarországi kerti bútorok között: műanyag, fa, fém, üveg

3. Környezetbarát szemlélet

tree pot decoration table living room 1339 7378
Környezetbarát kerti bútorok a jövő fenntartása érdekében


Műanyag kerti bútorok esetében gyakran előfordul, hogy újrahasznosított, környezetbarát anyagokat használnak fel, ezzel is védve a környezetet.
Fa bútorok esetén az FSC tanúsítvány jelöli azt, hogy megbízható forrásból származik, és újabb fákat ültettek a kivágott helyett.

4. Mérd fel az igényeid

Ne feledd, hogy a kevesebb több. Helyre van szükséged, hogy mindenki kényelmesen érezze magát, de hagyj helyet, hogy a vendégek könnyedén tudjanak közlekedni. A sarok- és L-alakú kanapék például jól kihasználják a rendelkezésre álló teret.

dinner table 53876 42855
Egy gondosan kiválasztott kerti bútor az udvar dísze lehet

5. Könnyen tisztítható kerti bútorok

Sok kerti bútort úgy terveztek, hogy egész évben kint maradjon, ezért kérdezze meg a szállítótól, hogy a téli hónapokra nem kell-e máshová költöztetni a választott bútort. A használaton kívüli időszakokban javasoljuk, hogy a bútorokat takarják le, hogy megvédjék, és tisztán tartsák a bútorokat.

vase green floral holiday table 1203 4655
Példa egy könnyen tisztítható kültéri bútorra


Azt is javasoljuk, hogy a párnákat száraz garázsba, melléképületbe vagy padlástérbe költöztesd a hűvös évszakokra. Ha ez nem lehetséges, fedje le a bútorokat a párnákkal együtt, de javasoljuk, hogy legalább hetente ellenőrizze, hogy megakadályozza a páralecsapódás kialakulását.

Oszd meg ezt a bejegyzést