Strandoljunk otthon! A kerti medence titkai

Strandoljunk otthon! A kerti medence titkai

A forróságtól szinte remeg a levegő, kibírhatatlan a hőség… De csak azoknak, akik nem gondoskodnak a felüdülés otthoni módjáról, a hűsítő csobbanásról a kerti medencében. Mert napjainkban már ez is elérhető bárkinek. Nem kell strandra menni, sok-sok idegen ember társaságát elviselni, belépőt fizetni, a strandbüfé árain megdöbbenni…

Otthon minden adott: a nyugalom, a komfortosság, a csend, a napfény, a házi finomságok, és a medence, amit a kertben lehet felállítani. Igazán kár lenne ezt a lehetőséget kihagyni, a család minden tagja – kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják.

kerti medence
Önfeledt fürdőzés a kerti medencében

Milyen medence típusok vannak?

A mobil kerti medencék mindenkinek jó választást jelenthetnek, mert kiemelkedő élményt nyújtanak és az ár/érték arányuk is kiváló. Ezzel szemben az épített medencék ára nagyon magas az elkészítésük rengeteg munkával jár, ráadásul, ha egyszer megépültek, már nem lehet őket elmozdítani.

A mobil kerti medencéknek három típusa van:

Ezek elhelyezhetőek a föld felett, de a földbe ásva is.

Hogyan lehet eldönteni, hogy melyik típusra van szükség?

Az anyagi lehetőségeken túl van néhány olyan szempont, ami segíthet a döntésben:

  • számításba kell venni annak a területnek a nagyságát, ami a kertben a rendelkezésünkre áll
  • a napsugarak beesési szöge sem mindegy, ahogy az sem, hogy a terület bokroktól, fáktól védett legyen
  • tudni kell, hogy egyszerre hány ember szeretné használni a medencét
  • a medence formájának, méretének, stílusának,vagy színének illeszkednie kell az adott családi ház és a kert adottságaihoz
  • a felfújható medencék könnyen felállíthatóak, szezonon kívül egyszerúen tárolhatóak, a kínálatban megtalálhatóak kör, téglalap alakú és ovális fajták is
  • a fémvázas medencék ennél már többféle lehetőséget rejtenek. Megfelelő stabilitást biztosít számukra a szilárd fém- vagy acélszerkezet, ezért sok éven át megbízható minőséget kínálnak, ráadásul a félig süllyesztett medencék ideálisnak bizonyulnak az úszáshoz is
  • komolyabb feladat a merevfalú medencék telepítése, de előnyük, hogy ezeket nem kell szétszedni, a vízzel együtt téliesíthetők. Többféle mélységgel és méretben rendelhetők.

Nem csak kell figyelni, hogy milyen formájú, típusú és méretű legyen a medence, hanem annak a mélysége is kiemelt jelentőséggel bír.

image 1

A medencék ára

Az, hogy milyen medencét vásárolsz nagymértékben függ attól is, hogy mennyi pénzt szánsz a beszerzésére. A rendelkezésre álló keret ismeretében könnyen behatárolható, hogy milyen típusú medencében gondolkodhatsz. A felfújható medencék a legolcsóbbak, az egyedi épített, betonozott medencék a legdrágábbak.

Egyre érdemes figyelni: a medence ára nem takarja a végső költségeket,mert az üzemeltetéséhez még számos dologra szükség lehet: ilyen a vegyszeradagoló, az automata porszívó, a hőszivattyú, az okos vízelemző, a világítás, stb.

Mi a teendő a medence beszerzése után?

Ha beszereztük a medencét, még sok dolgunk lesz: ki kell választanunk az ideális helyét, a szűrőberendezést, a takarót valamint a téli karbantartás módját is. Alapvető fontosságú a medence folyamatos karbantartása a higiénia biztosításához. A medenceporszívó segít a medencék aljának és a belső falának a tisztántartásában. A medence létra megkönnyíti a medencébe való biztonságos ki- és bejutást, a csúszásveszély miatt nagyon figyelni kell.

A medence víz tisztaságát vegyszerezés és víztisztítás, amihez klóros vegyi anyagokat és algátlanító szereket szoktak használni, de igénybe lehet venni utólag felszerelt tisztító berendezést is.

A medence a felfrissülés és a játék helye,és egyben a kert dísze is. Emiatt érdemes szebbé varázsolni a környékét is, hogy egy igazán kényelmes pihenőhelyet találhassunk.

Oszd meg ezt a bejegyzést