Mire jó a kerti tároló?

kerti tároló

Mire jó a kerti tároló?

Mire jó a kerti tároló? A válasz egyértelmű: tárolásra. Erre égető szükség is van, hiszen minden kültéren használatos eszköznek, szerszámnak, bútornak és kiegészítőnek az évszakok függvényében meg kell találni a helyét. Evidens, hogy a szánkó nem kell nyár közepén, ahogy a kerti szerszámok többsége sem kerül elő a mínusz 20 fokban.

image 3

A kerti tárolók típusai

Sokféle kerti tároló áll a rendelkezésünkre, ezek közül a leggyakoribb típusok:

  • kerti ház
  • kerti láda
  • kerti pad tárolóval

Az, hogy melyikre esik a választás több tényező függvénye:

  • mit szeretnénk tárolni benne – ez meghatározza a méretét. A kerti ládában kisebb dolgokat tarthatunk – kinti gyerekjátékok, kisebb kerti szerszámok. A kerti házban jól rendszerezetten már eltérnek a nagyobb dolgok is – fűnyíró, bútorok stb,
  • mennyi holmit szeretnénk elhelyezni – számoljunk azzal is, hogy ez idővel, úgyis egyre csak nőni fog
  • el kell e több funkciót is látnia – erre jó példa a kerti pad tárolóval, ami amellett, hogy kiváló ülőalkalmatosság, még praktikus tárolóterület is

Tárolnivaló úton-útfélen

Ahogy telnek, múlnak az évek, úgy vesz körül bennünket egyre több holmi. Hasznos vagy haszontalan, egyszer használt vagy rendszeresen alkalmazott – teljesen mindegy, amikor nincs éppen rájuk szükség, bizony gondoskodnunk kell az elhelyezésükről annak érdekében, hogy megóvjuk őket. Mitől? Az időjárás viszontagságaitól, az amortizációtól, a lopástól…

A kert tároló kiválasztása előtt csak két alapvető kérdésre kell tudni a választ: mennyi helyünk van és hol akarjuk elhelyezni azt? Ezek alapján már el tudjuk dönteni, hogy milyen kialakítású, mekkora és milyen anyagú, stílusú tárolót érdemes beilleszteni a gondosan megtervezett udvarba.

A kerti ház

Ha szeretünk a kertben tenni-venni, akkor ahhoz számtalan eszközt szerzünk be: ásó, kapa, fűnyíró, metszőolló, fűrész, virágtartók – még felsorolni is nehéz lenne mennyi minden kellhet. Ezeket a szerszámokat használat után – a későbbi bosszús keresgélést elkerülendő – érdemes mindig ugyanazon a helyen tárolni. Mivel a lakásba nem igazán illenek ezek az eszközök, kültéren kell megoldani az elhelyezésüket.

Erre a legalkalmasabb egy jól zárható kerti ház, ami illusztris és hasznos részét képezheti a kertnek. Arról nem is beszélve, hogy így a veszélyes vágó-, szúró-, és elektromos eszközöket a gyerekek elől is biztonságosan elzárva tarthatjuk. Ide már minden gond nélkül betér. Előnye, hogy hosszabb távon is strapabíró megoldás, hátránya, hogy a telepítése némi előkészületet igényel a tereprendezés és alapozás miatt. De ez is könnyen megoldható, az alapos munka eredményét pedig éveken-évtizedeken át élvezhetjük.

kerti tároló

A kerti láda

Ha nincs elég hely egy kerti ház elhelyezésére, vagy kevesebb a tárolnivaló, akkor kiváló megoldást jelenthetnek a kerti ládák és szekrények is. Ezek különböző méretekben szerezhetőek be, alkalmasak a kerti szerszámok, a kerti garnitúrákhoz tartozó ülőpárnák, játékok tárolására. A modernebb változatok – igaz drágábban – de még kerekekkel is rendelkeznek, emiatt könnyebben mozgathatóak.

Léteznek polcos szekrény változatok is, amelyek még könnyebbé tehetik a kisebb eszközök szortírozását. Zárhatóságuknak köszönhetően szintén védik az értékeket, és megakadályozzák azt is, hogy a gyerekek olyasmihez nyúljanak, ami a számukra még veszélyeket tartogat.

Kerti pad tárolóval

Kisebb teraszokra vagy erkélyekre jelenthet praktikus kettő az egyben megoldást a kerti pad tárolóval. Ülőbútorként és tárolóként egyaránt funkcionál. Elhelyezhetőek benne a párnák éppúgy, mint a kerti szerszámok, vagy a gyerekek éppen nem használt játékai.

Tárolni muszáj, szerencsére a lehetőségek “tárháza” széles, érdemes élni vele!

Fotók: canva.com

Oszd meg ezt a bejegyzést

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük